Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Brexit i fokus vid besök av Storbritanniens ambassadör

Handel, arbetsmarknad och den fria rörligheten. Mycket står på spel när Storbritannien gör sig redo att lämna EU. Deal or no deal? Ingen vet just nu, men säkert är att Storbritanniens ambassadör kommer till Östergötland och förmedlar sina insikter under ett brinnande aktuellt läge för Brexit.

Den 12–13 februari står landshövding Carl Fredrik Graf värd för besöket av ambassadör David Cairns.

Programmet inleds i Norrköping där ambassadören deltar vid ett affärsforum tillsammans med storföretag från Östergötland. Brexit och effekterna för länets exporterande företag är en av de viktigaste punkterna på agendan.

I Norrköping introduceras ambassadören också till stadens styrkor inom visualiseringsområdet. Resan går sedan vidare till Linköping och en eftermiddag med inriktning på flyg och säkerhet. Ambassadören besöker Saab samt det brittiska företaget Qinetic som driver en test- och träningsanläggning på uppdrag av FMV.

Under tisdagen kommer även det brittiska besöket att märkas på Stora torget i Linköping, närmare bestämt i form av en klassisk röd telefonkiosk. Mellan klockan 11 och 16 är Linköpingsbor välkomna att träffa personer från den brittiska ambassaden i Sverige vid telefonkiosken.

Besökets andra dag startar med frukost på Internationella engelska skolan, där David Cairns får tillfälle att träffa högstadieelever och ge en inblick i vardagslivet för en ambassadör.

Senare under dagen håller han en föreläsning för studenter och personal på Linköpings universitet, med inriktning mot Brexits effekter för Europas arbetsmarknad och den fria rörligheten. Vid seminariet deltar även den brittiska professorn Charles Woolfson, som skrivit avhandlingen ”The politics of Brexit”.

Pressträffar

I samband med besöket erbjuder vi två intervjutillfällen med ambassadören:

12 feb kl 10.30-10.45: Kammarforum, Dalsgatan 13, Norrköping

13 feb kl 11.30-11.45: Linköpings universitet, Campus Valla, C-huset, sal C4

Anmäl ditt deltagande till Per Åhlin, pressansvarig på Länsstyrelsen Östergötland.
E-post: per.ahlin@lansstyrelsen.se. Telefon/sms: 073-078 57 83.

Kontakt