Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ekonomiskt våld behöver uppmärksammas mer

Tisdagen den 13 november arrangerar Länsstyrelsen Östergötland en heldag om ekonomiskt våld – en form av misshandel där kontroll och makt utövas med hjälp av ekonomi.

Konsekvenserna kan vara stora och påverkar den drabbades ekonomi, kreditvärdighet och möjlighet till ett självständigt liv. Det kan även innebära ett hinder för att bryta upp från en destruktiv relation och konsekvenserna sträcker sig ofta långt in i framtiden, trots uppbrott och separation.

– Ekonomiskt våld sker ofta parallellt med fysiskt och/eller psykiskt våld. Dess konsekvenser för drabbade är allvarliga och måste uppmärksammas mer, säger Maha Eichoue, utvecklingsledare mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld vid Länsstyrelsen Östergötland.

Tisdagen den 13 november arrangeras en heldag om ämnet i Linköping. Under dagen kommer Länsstyrelsen Östergötland och projektansvariga på kvinnojouren Ellinor att berätta om det gemensamma utvecklingsprojektet Det ekonomiska våldet i nära relation. Medverkar gör även forskare från Uppsala universitet och Ersta Sköndal Bräcke högskola.

150 personer som arbetar inom ekonomiskt bistånd, budget och skuldrådgivning, polis och ideella organisationer är anmälda. Media hälsas välkomna till hela eller delar av dagen.

Datum och tid: 13 november 2018, klockan 8.30–16.00

Plats: Sky Hotel Apartments Tornbyvägen 1, 582 73 Linköping

Program

Kontakt