Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Framtidssäkra bolag i fokus på Innovation Day

Hur skapas hållbar affärsinnovation? Och vad behöver svenska företag veta om världens största internetmarknad – Kina? Det får besökarna veta mer om på Innovation Day den 8 november. En lokal innovationsdag med nationella och internationella utblickar.

East Sweden Innovation Weeks huvudevenemang Innovation Day arrangeras den 8 november i Cupolen, Linköping. En heldag med fokus på kunskap och inspiration kring hållbara innovationer, affärsutveckling och entreprenörskap.

Tom Xiong är serieentreprenören som hördes i årets Sommar i P1. På Innovation Day delar han och poddkollegan Jacob Lovén från Den Digitala Draken med sig av sina kunskaper om den kinesiska tech-marknaden.

– Det händer väldigt mycket på teknikområdet i Kina och för svenska företag gäller det att hänga med. Nu vill vi ge de östgötska företagen inspiration och kunskap om den marknaden, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg, näringslivs- och tillväxtdirektör på Länsstyrelsen Östergötland samt huvudprojektledare för East Sweden innovation Week.

Innovation Day handlar också om att framtidssäkra regionens företag genom att tänka hållbarhet och miljö.

– Vi har bjudit in Johanna Stål, chefredaktör och hållbarhetsexpert på magasinet Camino. Hon ska prata om hållbarhetstrender och affärsinnovation. Och Gustav Stenbeck, miljöaktivisten som blev riskkapitalist, pratar om att framtidssäkra bolag. Besökarna ska få med sig kunskap för att fortsätta utveckla sina bolag eller organisationer, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg.

På programmet står även en lokal överblick med presentationer av innovativa företag och projekt som finns i Östergötland.

– På Innovation Day ska vi lyfta spännande projekt och initiativ som pågår hos regionens företag. Till exempel Envista, Sunda hus, Tekniska verken, Ericsson, Nira Dynamics, ReBoard och Epishine.

Se programmet i sin helhet här. Länk till annan webbplats.

Kontakt