Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ansök om en svensk flagga eller fana

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. Ansök senast den 1 januari 2019.

Nu är det dags för föreningar, organisationer eller motsvarande i Östergötlands län att ansöka om en svensk fana eller flagga. Dessa kommer att delas ut av stiftelsen Sveriges Nationaldag till den 6 juni 2019. Sista ansökningsdag är den 1 januari 2019.

Flaggor

Flaggorna är tillverkade i marinpolyester med stiftelsen Sveriges Nationaldags etikett påsydd. För flaggans längd gäller regeln att flaggan bör utgöra en fjärdedel av flaggstångens höjd. En 12 meter hög fristående stång bör alltså ha en 3 meter lång flagga. Du anger höjden på flaggstången i ansökan och även om den är fristående eller inte.

Tidigare år har flaggor delats ut till privatpersoner i samband med nationaldagsfirandet. Från och med 2016 kommer stiftelsen endast bekosta flaggor till föreningar och organisationer.

Fanor

 

Fanorna levereras i ett paket som innehåller:

  • en fanduk (160 x 100 cm)
  • tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing ink. gjutet toppemblem med Vasakärve.
  • mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2019” monterat på fanstången

Ansökan

Ansök här på stiftelsen Sveriges Nationaldags hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökan ska innehålla distributionsadress, namn och mobilnummer till kontaktperson/mottagare dit flaggan eller fanan ska levereras då avierna skickas ut med sms. Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda före den 1 januari 2019.

 

Kontakt