Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Dags för East Sweden Innovation Week!

Nu närmar sig årets höjdpunkt för alla som är intresserade av entreprenörskap och innovation – East Sweden Innovation Week. Över 20 evenemang arrangeras över hela länet med huvudnumret Innovation Day den 8 november i Linköping.

Mellan den 5 och 11 november arrangeras över 20 olika evenemang i hela länet. Ämnen som berörs är allt ifrån framtidens föreningsliv och digitala innovationer i vården till framtidens arbetsplats och bygglogistik. Gemensamt har de perspektiven innovation, entreprenörskap och hållbarhet.

– Årets program är riktigt skarpt inom många olika områden. Det visar verkligen vilken bredd av spetskompetens vi har här i länet, säger Madeleine Söderstedt Sjöberg, näringslivs- och tillväxtdirektör på Länsstyrelsen Östergötland samt huvudprojektledare för East Sweden innovation Week.

Veckan rivstartar med sex programpunkter redan på måndagen. Under eftermiddagen kommer exempelvis landshövding Carl Fredrik Graf att medverka vid RISE Forskningsinstituts evenemang om framtidens hälsoinnovationer. På tisdag kväll kan den som är intresserad av kulturmiljö och stadsplanering lyssna på Länsstyrelsen Östergötland och Vadstena kommun som berättar om hur EU-projektet Share ska bidra till utveckling av samhället.

På programmet står också aktiviteter om entreprenörskap och innovationer i skola och förskola, innovationsmässa, framtidens arbetsplats, stöd till blivande entreprenörer och tillväxtbolag.

– En riktig höjdpunkt under veckan är Bygglogistik för en fungerande stad, tisdagen den 6 november i Norrköping. Att lyckas med bygglogistiken när det byggs så mycket som det gör och fortsatt kommer att göra i Östergötland är en utmaning vi absolut behöver utveckla vår kunskap kring, berättar Madeleine Söderstedt Sjöberg och fortsätter:

– Och så förstås Innovation Day, torsdagen den 8 november i Linköping. Det är veckans huvudevent där vi ska få veta mer om hållbar affärsinnovation och vad som händer i Kina. Jag tror att det kan locka både företagare och personer som jobbar för företagare inom till exempel kommuner eller andra delar av det offentliga stödsystemet.

Anmälan på webben

För den som är intresserad går det att anmäla sig till föreläsningar, seminarier, workshops och andra aktiviteter. Fullständigt program och anmälan på East Sweden Innovations Weeks webbplats: https://innovationweek.eastsweden.se/program Länk till annan webbplats.

Kontakt