Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kanadas ambassadör besöker Östergötland

Ishockey, integration och sophantering. En bredd av ämnen avhandlas när Kanadas ambassadör besöker Östergötland.

Den 23–24 oktober står landshövding Carl Fredrik Graf värd för ett besök av Kanadas ambassadör Heather Grant.

Ambassadören inleder sitt besök i Linköping, där temat för dagen är hållbara systemlösningar och smart energiproduktion. Efter introduktion på Linköpings universitet går färden till Gärstadverket för en praktisk inblick i Tekniska verkens satsning på att skapa en av världens mest resurseffektiva regioner.

Dagen avrundas på Saab Arena, där ambassadören möter både klubbdirektör och kanadensiska spelare i Linköping HC för en pratstund.

Under besökets andra dag besöker ambassadören Norrköping och företaget Fiskeby, som är ensamma i Skandinavien om att enbart använda återvunnen fiber i sin produktion av kartong.

Därefter följer ett seminarium i Rådhuset, där såväl klimatanpassning som lokala satsningar inom integration kommer att diskuteras. Kanada lyfts ofta fram som en förebild för svensk migrations- och integrationspolitik, och ambassadören kommer att ge sin syn på vilka strategier som styrt landets arbete på området.

Kontakt