Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen genomför slutlig rösträkning av valet

Måndag den 10 september inleder Länsstyrelsen Östergötland, som är regional valmyndighet, slutlig rösträkning av valet till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.

Klockan 8.45 på måndag inviger landshövding Carl Fredrik Graf den slutliga rösträkningen av valet. Rösträkningen äger rum i Länsstyrelsen Östergötlands lokaler på Östgötagatan 3 i Linköping. Röstmottagningen och rösträkningen är offentlig, vilket innebär att allmänheten är välkommen att följa arbetet med valet på plats.

- Vi har goda rutiner för att upptäcka fel och känner oss trygga med att Sverige har ett robust och rättssäkert valsystem som grundar sig på allmän och lika rösträtt, säger Sten Olsson, valsamordnare på Länsstyrelsen Östergötland.

Media hälsas välkomna till en pressträff i samband med invigningen av rösträkningen.

Datum och tid: 10 september klockan 8.45.

Plats: Länsstyrelsen Östergötland, Östgötagatan 3, Linköping (Lokal: Nyfiket, ingång närmast biblioteket).

Fakta

Länsstyrelsen har en viktig roll inför, under och efter valet den 9 september. Som regional valmyndighet beslutar Länsstyrelsen om valdistrikt, ansvarar för den slutliga rösträkningen i alla val, fastställer resultaten vid kommunval och val till landstingsfullmäktige. Länsstyrelsen ansvarar även för utbildning av valnämnderna i länets kommuner.

Läs mer om Länsstyrelsens roll och uppgifter i samband med valet Länk till annan webbplats.

Kontakt