Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingens porträtt avtäcks

Nu har det blivit dags att avtäcka porträttet på Östergötlands första kvinnliga landshövding Elisabeth Nilsson.

På fredag den 31 augusti avtäcks det nya porträttet av landshövding Elisabeth Nilsson. Porträttet har målats av konstnären Lars Östling. Lars Östling har varit konstnärligt yrkesverksam sedan mitten av sjuttiotalet och har målat flera landshövdingar och offentliga personer genom åren. Porträttet ska hängas upp tillsammans med Elisabeth Nilssons företrädare på Linköpings slott.

Tavlan är en oljemålning, vilket är en tradition då det gäller porträtt av landshövdingar. Landshövdingar har målats av i olja sedan den andre hövdingen, Schering Rosenhane, målades 1637. I obruten följd har nu 14 landshövdingar porträtterats sedan 1826.

Elisabeth Nilsson har varit landshövding i Östergötland sedan den 7 juni 2010 och avslutar sitt uppdrag den 31 augusti 2018. Hon är Östergötlands första kvinnliga landshövding sedan tjänsten inrättades 1634.

Media bjuds in till Linköpings slott för att träffa den avporträtterade landshövdingen samt delta under avtäckning av det nya porträttet fredagen den 31 augusti klockan 09.00.

Kontakt