Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Riksdagsledamöter besöker Söderköping och Valdemarsvik

Måndag den 11 juni bjuder Länsstyrelsen Östergötland in de östgötska riksdagsledamöterna till en studieresa. Under dagen kommer de att besöka Söderköping och Valdemarsvik för att få en inblick i bland annat kommunernas näringsliv, integrationsarbete och satsningar för ökad turism.

Landshövding Elisabeth Nilsson och länsråd Kristina Zetterström har regelbundna träffar med länets riksdagsledamöter. Varje år gör de också en studieresa till en kommun i Östergötland innan riksdagens sommaruppehåll. Det är ett tillfälle för de folkvalda riksdagsledamöterna att se olika delar av länet och få möjlighet att diskutera med lokala representanter kring dagsaktuella frågor och utmaningar i respektive kommun.

I år delas programmet för resan mellan två kommuner, Söderköping och Valdemarsvik. I Söderköping presenteras satsningar för att främja besöksnäringen, samt de historiskt omfattande upprustningar som görs inom projektet Göta Kanal 2.0. Ett antal småföretag från orten får också möjlighet att presentera sig, innan färden går vidare till Valdemarsvik. Här presenteras aktuell status i miljöprojekt Gusum och de massiva insatser som gjorts i saneringen av det gamla bruksområdet.

Man kommer även att diskutera kommunens arbete med etablering av nyanlända, där kreativa lösningar och gränsöverskridande samarbeten har varit en väg till framgång.

Media välkomnas att delta under alla aktiviteter bortsett från båtfärden. Se program nedan.

Program:

09.00 Ankomst Söderköping (Hagatorget)

09.10 Presentation av Coffice - ny mötesplats för Söderköpings näringsliv

09.45 Avresa med båt (m/s Lindö) mot Mem

10.00 Presentation av Söderköpings besöksnäringsstrategi

10.15 Kanalbolagets vd presenterar tillsammans med SM Entreprenad renoveringsprojektet Göta kanal 2.0

11.00 Företagspresentationer:
- Mamima Jakt
- Mon Skärgårdsbyn
- Vallon Mässing

13.00 Avstigning vid kanalhamnen, avresa med buss mot Valdemarsvik

13.30 Ankomst Bruksparken Gusum

13.35 Information gällande Miljöprojekt Gusum i Bruksparken

14.30 Företagsbesök på RK-teknik

15.30 Redovisning av kommunens integrations- och etableringsarbete (Folkets Park Gusum)

16:45 Avresa tillbaka till Linköping

Text

Kontakt