Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingen inviger Ågelsjön naturreservat

Lördagen den 9 juni klockan 13.30 inviger landshövding Elisabeth Nilsson Ågelsjön naturreservat i Norrköpings kommun.

Ågelsjön är ”juvelen” bland de 14 områden i Östergötland som har blivit nya naturreservat. Området är sedan lång tid ett etablerat friluftsområde och utflyktsmål för aktiviteter som exempelvis bad, vandring, klättring och fiske.

Ågelsjön har en dramatisk natur med branter, stup, sprickdalar, öar och uddar och en månghundraårig, grov ”pansarbarks-tallskog” med inslag av gamla ekar och granar karaktäriserar skogen.

– Det är med stolthet Länsstyrelsen lägger detta område till naturreservatsfamiljen. Tillsammans med Norrköpings kommun skall områdets friluftsliv och skogar utvecklas och förvaltas, säger Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland.

Det nya naturreservatet är en del i en bytesaffär mellan Holmen skog och Naturvårdsverket. Holmen har i utbyte fått ersättningsmark från Sveaskog.

Media välkomnas att delta vid invigningen.

Datum och tid: Lördagen den 9 juni klockan 13.30

Plats: Badplatsen, 300 meter väster om parkeringen vid Ågelsjöns södra spets.

Vägbeskrivning: Kör väg 55/56 norrut och sväng vänster mot Hultsbruk/Yxbacken ett par kilometer efter Åby. Efter cirka två kilometer kommer parkeringen vid Ågelsjön.

Läs mer om reservatet här

Karta över det nya naturreservatet Länk till annan webbplats.

Kontakt