18 dec 2024 klocka 13.00 - 16.00

Sekundär traumatisering - Att påverkas och förändras av arbetet, eftermiddag

Bilden visar ett fotografi av två kupade händer som bär en sten formad som ett hjärta och i bakgrunden ser man grön mossa.

Välkommen till en halvdag om hur du som möter våldsutsatthet kan påverkas av ditt arbete.

Länsstyrelsen Östergötland och Region Östergötland bjuder in till en halvdag riktad till dig som möter våldsutsatthet. Syftet är att ge kunskap om hur vi påverkas av arbetet med våld i nära relationer och hur det går att skapa hållbarhet i yrkeslivet​. Genom ökad kunskap och medvetenhet om hur arbetet med traumatiserade och våldsutsatta personer påverkar den professionella hjälparen och hur organisationen, kollegorna och den enskilda medarbetaren kan skapa hållbarhet i yrkeslivet.

Föreläsningen ges två gånger; en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Se separat kalenderhändelse med anmälan till förmiddagens föreläsning.

Sekundär traumatisering - Att påverkas och förändras av arbetet, förmiddag

Föreläsningens innehåll:

  • Kunskap om centrala begrepp såsom; Sekundär traumatisering, vikarierande traumatisering, Compassion fatigue och utbrändhet.
  • Varför och hur vi påverkas av vårt arbete
  • Hur vi kan förebygga ohälsa på arbetsplatsen
  • Hur vi skapar hållbarhet här och nu och på lång sikt

Linn Moser Hällen är utbildad socionom, handledare i psykosocialt arbete och grundläggande psykoterapi. Linn har en lång erfarenhet av att arbeta med socialt arbete och våld i nära relationer. Hon har bland annat arbetat som socialsekreterare, metodutvecklare, samordnare och som arbetsledare inom socialtjänsten. Linn är en av redaktörerna och författarna till boken Våld i nära relationer- socialt arbete i forskning, teori och praktik. Linn är även redaktör och författare till boken Intersektionella perspektiv på våld i nära relationer.

Målgruppen är yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och omsorg samt verksamma inom ideell sektor som möter våldsutsatthet.

Var:
Elite Stora hotellet, Linköping, Stora torget
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
01 dec 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 25 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 1 december klockan 23.59.Typ av organisation (obligatorisk) * (obligatorisk)
Typ av organisation (obligatorisk)


Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Personuppgifterna kommer att lagras i Länsstyrelsens nätverksmappsystem och kommer användas för ändamålet att kunna genomföra utbildningen och för att veta vilka som ska delta. Uppgifterna lagras inom EU/EES och kommer att raderas när uppgifterna inte längre behövs. Länsstyrelsen i Östergötland är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (b. avtal) dataskyddsförordningen.

 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss