Aktuella vädervarningar i Östergötlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 mar 2024 klocka 08.15 - 09.30

Frukostföreläsning med fokus hedersrelaterat våld och förtryck 7 mars

SAVE THE DATE för vårens föreläsningstillfällen om hedersrelaterat våld och förtryck. Vill du ha mer information och kunskap inom området och det arbete som utförs, avsätt tid i kalendern redan nu!

Länsstyrelsen Östergötland och Region Östergötland bjuder in till fyra digitala frukostföreläsningar under våren 2024.

Föreläsningarna genomförs inom ramen för arbetet med att utveckla ett regionalt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck i Östergötland.

Målgruppen för föreläsningarna riktar sig i första hand till tänkta aktörer i ett region-, kommun- och myndighetsgemensamt resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck, dvs tjänstepersoner inom skola, socialtjänst, Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och Region Östergötland.

Civilsamhället och övriga aktörer välkomnas också.

Föreläsningarna syftar till att öka kunskapen i länet genom exempelvis kunskap om lagstiftning, forskning och goda exempel i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Nationellt Centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck uppdaterar oss om bland annat aktuella kartläggningar, aktuell statistik samt informerar om vilket stöd som finns i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck på nationell nivå.

Var:
Digitalt via zoom, länk skickas ut tisdagen innan föreläsningstillfället Logga gärna in i god tid innan föreläsningens start.
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
04 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 4 mars klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personuppgifterna kommer att lagras i Länsstyrelsens nätverksmappsystem och kommer användas för ändamålet att kunna genomföra seminariet och för att veta vilka som ska delta. Uppgifterna lagras inom EU/EES och kommer att raderas när uppgifterna inte längre behövs. Länsstyrelsen i Östergötland är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (b. avtal) dataskyddsförordningen.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss