Risk för skogsbrand i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

28 sep 2023 klocka 08.15 - 09.30

Frukostföreläsning om prostitution och människohandel för sexuella ändamål 28 september

Välkommen till höstens föreläsningstillfällen om prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Vill du ha mer information och kunskap inom området och det arbete som utförs, avsätt tid i kalendern redan nu!

Digitala frukostföreläsningar

Länsstyrelsen Östergötland och Region Östergötland bjuder in till frukostföreläsningar sista torsdagen i varje månad, augusti-november under hösten 2023.

Föreläsningarna syftar till att möjliggöra tillfälle för information och kunskapshöjning inom området. Agendan är inte satt för respektive föreläsning men kommer att beröra exempelvis rådande lagstiftning, goda exempel i arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål samt aktuell forskning m.m.

Föreläsningarna sker digitalt under ”frukosttid” och välkomnar alla som vill ha mer information och kunskap om arbetet mot prostitution och människohandel för sexuella ändamål!

Agenda för denna föreläsning

Forskare och läkare Cecilia Fredlund - Unga som säljer sex

Unga som säljer sex i Sverige gör det av olika anledningar. Många mår mycket dåligt och fler än var femte som säljer sex gör det som en form av självskadebeteende. Forskaren och läkaren Cecilia Fredlund har i sin avhandling undersökt hur många unga i Sverige som uppger att de säljer sex, och varför de gör det. Hon har också tittat på vilka riskfaktorer som kan kopplas till att sälja sex som ung och hur unga använder sex som självskadebeteende. Cecilia arbetar också som ST-läkare i vuxenpsykiatri på psykiatriska kliniken i Linköping och vi får ta del av hennes forskning och arbete inom psykiatrin.  

Var:
Digitalt via zoom, länk kommer närmre seminarietiden
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
25 sep 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 25 september klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personuppgifterna kommer att lagras i Länsstyrelsens nätverksmappsystem och kommer användas för ändamålet att kunna genomföra mötet och för att veta vilka som ska delta. Uppgifterna lagras inom EU/EES och kommer att raderas när uppgifterna inte längre behövs. Länsstyrelsen i Östergötland är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (b. avtal) dataskyddsförordningen.

Kontakt

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss