Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

23- 30 maj 2023 klocka 18.00 - 21.00

Kurs i att starta mikrobryggeri

Person som häller upp öl

Vad ska du tänka på om du vill starta ett mikrobryggeri? Regelverk, livsmedelshygien och ekonomi är några delar du får lära dig under kursens två tillfällen i maj.

Under två kvällar får du möjlighet att lära dig om hur ett mikrobryggeri startas och drivs. Kursen hålls på Vreta Kloster bryggeri i Ljungsbro utanför Linköping. Ägaren Andreas Fejes började brygga öl hemma och beslutade sig för att ta hobbyn vidare till att starta ett mikrobryggeri. Andreas kommer dela med sig av de kunskaper han har kring att starta upp en verksamhet. Du får information om ekonomi, utrustning och material. Även krav på lokaler, tillstånd, marknadsanalyser mm kommer att gås igenom.

För att gå kursen ska du vara boende i Östergötland.

Anmälan är bindande. Vid uteblivet deltagande utan att senast 24 timmar innan meddelat förhinder kommer du att debiteras 500 kronor.

Målgrupp: För dig som har, arbetar i eller vill starta ett mikrobryggeri på landsbygden i Östergötland.

Om kursen är full kan du skicka mail till ida.kellstrom@lansstyrelsen.se så kan vi sätta upp dig på en reservlista.

Vi kommer vid denna kurs att fotografera. Om du av olika skäl inte vill eller kan vara med på bild behöver du höra av dig till ida.kellstrom@lansstyrelsen.se. Bilderna tas för att kunna användas i efterhand i olika presentationer, delas i projektet och kan även komma att publiceras på våra sociala medier.

EU-logga
Var:
Vreta Kloster bryggeri, Ljungsbro utanför Linköping. Vägbeskrivning skickas ut till anmälda innan kursen.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
19 maj 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 maj klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter Öppnas i nytt fönster.

Personuppgifterna kommer att lagras i Länsstyrelsens nätverksmappsystem och kommer användas för ändamålet projektredovisning. Uppgifterna lagras inom EU/EES och kommer att raderas när uppgifterna inte längre behövs. Länsstyrelsen i Östergötland är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (avtal) dataskyddsförordningen.

Kontakt