Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

29 mar 2023 klocka 08.30 - 09.30

Frukostwebbinarie om veteranisering med Vikki Bengtsson, Pro Natura

Mulmholk

Vill du veta senaste nytt om vilken veteraniseringsmetod, det vill säga medvetna skador på träd, som är mest gynnande för biologisk mångfald? Välkommen att anmäla dig till vårt frukostwebbinarie.

Naturvårdsåtgärden veteranisering har blivit allt vanligare. Vikki har arbetat med att utveckla metoder kring veteranisering sedan 1997. Under de senaste åren har hon bland annat gjort uppföljning av ett internationellt försök och även uppföljning av veteraniseringar inom projektet Bushlife.

Vikki kommer att berätta om sina erfarenheter och vilka metoder som verkar vara mest lovande för biologisk mångfald.

https://youtube.com/live/B8nt1SXD5qg?feature=share Länk till annan webbplats.

Frågor

Alla webbinarier sänds via Youtube och frågor kommer att kunna skickas in under tiden. Webbinarierna spelas också in och kommer att kunna ses i efterhand.

Frågor kan skickas med epost till carina.greiff@lansstyrelsen.se under webbinariet.

Föreläsningsserie i tre delar

Länsstyrelsen i Östergötland och Naturvårdsverket inbjuder gemensamt till tre frukostwebbinarier. Det gemensamma temat är att skapa mer död ved på olika sätt.

Webbinarierna har alla koppling till projektet LIFE Bridging the Gap (2016 – 2022). Projektet arbetade med att förbättra 30 ekområden i sydöstra Sverige: Blekinge, Kalmar och Östergötlands län. I slutet av projektet gjordes en del uppföljning av åtgärderna i ekområdena. I tre seminarier presenteras resultaten från dessa uppföljningar och även andra erfarenheter.

7 mars Mulmholkar

23 mars Ekoxekomposter

29 mars Veteranisering

Logotyp Life Bridging the Gap
Var:
https://youtube.com/live/B8nt1SXD5qg?feature=share
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
29 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Kontakt