23 mar 2023 klocka 08.30 - 09.30

Frukostwebbinarie om ekoxekomposter

Mulmholk

Vill du veta vilka fler arter som gynnas av ekoxekomposter? Välkommen att anmäla dig till vårt frukostwebbinarie där biologen Claud Youssif presenterar sitt examensarbete tillsammans med handledaren Nicklas Jansson.

Att man kan gynna ekoxar genom att gräva ned stockar av lövträd en bit ned i marken visste vi redan men vilka andra organismer gynnas av detta? Detta studerade Claud Youssif då han genomförde uppföljningen av ekoxekomposter som sitt examensarbete under handledning av Nicklas Jansson. Claud Youssif och Nicklas Jansson kommer berätta om de spännande resultaten, och vad man ska tänka på när man anlägger en ekoxekompost.

https://youtube.com/live/gB-b-EHjIp4?feature=share Länk till annan webbplats.

Frågor

Alla webbinarier sänds via Youtube och frågor kommer att kunna skickas in under tiden. Webbinarierna spelas också in och kommer att kunna ses i efterhand.

Frågor kan skickas med epost till carina.greiff@lansstyrelsen.se under webbinariet.

Föreläsningsserie i tre delar

Länsstyrelsen i Östergötland och Naturvårdsverket inbjuder gemensamt till tre frukostwebbinarier. Det gemensamma temat är att skapa mer död ved på olika sätt.

Webbinarierna har alla koppling till projektet LIFE Bridging the Gap (2016 – 2022). Projektet arbetade med att förbättra 30 ekområden i sydöstra Sverige: Blekinge, Kalmar och Östergötlands län. I slutet av projektet gjordes en del uppföljning av åtgärderna i ekområdena. I tre seminarier presenteras resultaten från dessa uppföljningar och även andra erfarenheter.

7 mars Mulmholkar

23 mars Ekoxekomposter

29 mars Veteranisering

Logotyp Life Bridging the Gap
Var:
https://youtube.com/live/gB-b-EHjIp4?feature=share
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
23 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Kontakt