16 mar 2023 klocka 09.00 - 16.00

Inbjudan till utbildning om vädervarningar

Bild på man i kraftigt regn med tre ett gult, orange och rött varningstecken på.

Kursen syftar till att ge ökad kunskap om Sveriges vädervarningssystem och om hur Samverkan Östergötland praktiskt jobbar med besvärliga väderkonsekvenser före, under och efter en väderhändelse. Genom att varva teori med praktik och diskussioner lär vi oss också mer om varandras förutsättningar. Det finns också goda chanser att vi tillsammans hittar uppslag till hur nuvarande arbetssätt kan förbättras.

Målsättning

Deltagare ska efter kursen ha grundläggande kunskap om Sveriges vädervarningssystem och om hur Samverkan Östergötland praktiskt jobbar med besvärliga väderkonsekvenser före, under och efter en väderhändelse. Förhoppningsvis har ett antal förbättringsförslag av dagens processer också identifierats vid kursens slut.

Omfattning

Kursen genomförs av Länsstyrelsen för aktörer inom Samverkan Östergötland och innehåller tre huvuddelar:

  • samverkan inför att en vädervarning utfärdas
  • samverkan för att hantera förväntade konsekvenser av en väderhändelse samt samverkan under själva händelsen
  • utvärdering av en väderhändelse med syfte att få till ständiga förbättringar av processen

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som på något sätt påverkas av väderkonsekvenser före, under eller efter en väderhändelse. Det är en grundutbildning för dig som inte tidigare gått en utbildning i det nya vädervarningssystemet. Kursen kan också vara bra för dig som känner behov av en repetition och behöver en genomlysning av hela vädervarningsprocessen från ax till limpa.

Förkunskapskrav

En förutsättning för att diskussionerna och grupparbeten på kursen blir på rätt nivå är att kursdeltagarna innan kursen har tagit del av följande underlag:

Anmälan

Intresseanmälan görs senast 2022-02-01 via epost till robert.wenemark@lansstyrelsen.se

För mer information och kursupplägg läs inbjudan i detta dokument: Inbjudan till utbildning om vädervarningar. Pdf, 128.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Var:
Linköping
Kostnad:
Kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
01 feb 2023

Kontakt