Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

09 nov 2022 klocka 10.00 - 16.00

Äldre och alkohol

Två händer, äldre person

Länsstyrelsen i samverkan med länets kommuner bjuder in till en digital utbildningsdag som ger praktiska verktyg och metoder för att kunna möta äldre med alkoholproblem.

Att komma i kontakt med alkoholproblem hos äldre är inte ovanligt för personal i äldreomsorgen. För att kunna ge stöd till äldre med sådana svårigheter krävs kunskap om problematiken, bemötande och förhållningssätt.

Det är också betydelsefull att känna till lagstiftningen som reglerar hur man kan hantera svåra situationer som uppkommer kring äldre med alkoholproblem och att man har förmågan att göra etiska reflektioner. För att den äldre ska få rätt stöd krävs också samverkan med andra myndigheter.

Vi erbjuder en utbildningsdag som ger praktiska verktyg och metoder för att kunna möta äldre med alkoholproblem på ett så bra sätt som möjligt. Utbildningsdagen innehåller kunskap om beroende, åldrande, kroppens reaktioner på alkohol, lagstiftning, myndigheternas olika ansvar och praktiska övningar kring etik.

Föreläsare: Agneta Björck, sjuksköterska och föreläsare samt Anders Printz, jurist

Målgrupp: Dagen vänder sig främst till omsorgspersonal i äldreomsorgen och första linjens chefer i sådana verksamheter. Men även personal inom LSS, socialpsykiatri och primärvård samt politiker är välkomna att delta i utbildningen.

Inbjudan med mer information Pdf, 104.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Varmt välkommen!

VAR:
Digitalt. Länk skickas till anmälda deltagare efter sista anmälningsdag.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
02 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 2 november klockan 23.30.


Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt