09 feb 2021 klocka 15.30 - 17.30

Tisdagsträff - Islamofobi ur ett feministiskt perspektiv och ungas organisering

Sedan urminnes tider vet vi att kvinnor har försökt kämpa för sina rättigheter och flyttat fram sina positioner på alla nivåer, i alla delar av världen. Patriarkatet har dock alltid förhindrat detta genom att flytta debatten till kvinnors kroppar och hur kvinnor ska eller inte ska klä sig. Man talar om, för och över huvudet på kvinnor. Det handlar här både om könsmaktsordning och rasmaktsordning

Zaynab Ouahabi är Nationell samordnare på ABF för Gör din röst hörd, har en master i lingvistik, är retoriker och feministisk aktivist. Hon kommer här att prata fritt kring retorik för en bättre demokrati, islamofobi ur ett feministiskt perspektiv och ungas egenmakt och organisering. Frågor hon ställer sig är hur man engagerar sig i samhället?

Mer information och anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen Östergötland i samarbete med Bildningsförbundet Östergötland välkomnar till gemensamma Tisdagsträffar. Det är en kostnadsfri utbildningsinsats för folkbildningen och övriga i civilsamhället där vi skapar dialog och utbyter erfarenheter inom frågor som rör integration.

Datum för vårens Tisdagsträffar: 9 mars, 20 april och 11 maj.

VAR: Digitalt via Zoom. Länk skickas till anmälda deltagare dagen innan.

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt