20 okt 2020 klocka 15.30 - 17.30

Tisdagsträff - Flykten från kriget till fred och friheten

Bildningsförbundet Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland välkomnar till en gemensamma kostnadsfri utbildningsinsats för folkbildningen och övriga i civilsamhället där vi skapar dialog och utbyter erfarenheter inom frågor som rör integration och social inkludering och exkludering.

Med ”Flykten från kriget till fred och friheten” vill Helin Ljungberg belysa migrationen ur ett socialt perspektiv och asylsökande kvinnornas situation i den ofrivilliga migrationen. Hon tar upp asylsökande invandrarkvinnornas livsroll i olika tidsperspektiv; innan kriget, under kriget, på flykt i deras hemland och till andra länder och sist till Europa, och i det nya landet Sverige. Helin är vinnare av pris för sina folkbildningsinsatser till Ellen Keys minne 2010 och årets studiecirkelledare 2016.

Välkommen med din anmälan!

Klicka här för mer information och anmälan, som sker via bokningssajten Invajo. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdagsträffar - alltid på en tisdag klockan 15.30-17.30. Tisdagsträffar har arrangerats av Bildningsförbundet Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland sedan hösten 2017. Nu fortsätter mötesserien med några träffar hösten 2020.

VAR: Digitalt via Zoom, länk skickas ut till anmälda deltagare dagen innan

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt