31 mar 2020 klocka 15.30 - 16.30

Digital Tisdagsträff: Barnkonventionen har blivit lag - för alla barn i Sverige

Vad står det egentligen i barnkonventionen? Och vad vet vi idag om vad det kan komma att innebära för barn som befinner sig i Sverige? Alexandra Nörby, samordnare för mänskliga rättigheter på Länsstyrelsen Östergötland samtalar kring barnkonventionen och det pågående arbetet med barns rättigheter.

På grund av rådande omständigheter kommer Tisdagsträffen att genomföras digitalt för första gången. Vi startar klockan 15.30 och träffen pågår cirka 1 timme. Du som har anmält dig kommer att få en länk skickad till dig via mail för uppkoppling till mötet alternativt finns möjlighet att ansluta dig via telefon.

Den 1 januari 2020 blev barnkonventionen svensk lag. Den nya barnrättslagen gäller alla barn i Sverige, oavsett om de är svenska medborgare, permanent bosatta, asylsökande eller befinner sig här tillfälligt. Just nu pågår arbetet runt om i landet med att säkerställa tillämpningen av barnrättslagen.

Tisdagsträffar är en kostnadsfri utbildningsinsats för folkbildningen och övriga i civilsamhället där vi skapar dialog och utbyter erfarenheter inom frågor som rör integration. Alltid på en tisdag mellan kl 15.30-17.30. Vi bjuder på fika! Tisdagsträffar har vi arrangerat sedan hösten 2017. Nu fortsätter mötesserien med några träffar under våren 2020.

Klicka här för inbjudan och programPDF

VAR: Digitalt - länk för uppkoppling skickas till dig som anmält dig

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 29 mar 2020

Anmäl dig

Kontakt