Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vår uppdragsgivare är regeringen och våra kunder är alla som bor eller verkar i Östergötland. Vill du bli en av oss?

Lediga jobb

 • Vilthandläggare

  I denna tjänst som vilthandläggare
  ligger fokus på klövviltsförvaltning. Du arbetar till exempel med att utvärdera inventeringsresultat, granska förvaltnings-...

 • Kriskommunikatör

  Är du en driven kommunikatör som vill arbeta i en miljö full av samhällsengagemang?
  Nu söker vi en kommunikatör som ska samordna och driva Länsstyrelsen...

 • Räddningstjänsthandläggare med inriktning till syn och samverkan

  På Kultur- och samhällsbyggnadsenheten är vi ca 35 medarbetare som arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, krisberedskap, civilt försvar,...
 • Handläggare säkerhetsskydd

  På Kultur- och samhällsbyggnadsenheten är vi ca 35 medarbetare som arbetar med frågor som rör hållbar samhällsplanering, boende, krisberedskap, civilt försvar,...
 • Naturvårdshandläggare med våtmarksinriktning

  Dina arbetsuppgifter blir att planera och genomföra anläggande av våtmarker i skyddade områden samt arbeta med information om våtmarkssatsningen till markägare...

Det finns många fördelar med att jobba hos oss på Länsstyrelsen Östergötland. Vi är en organisation fylld av exeperter och generalister som drivs av ett stort samhällsengagemang. Förutom intressanta arbetsuppgifter har vi också bra anställningsvillkor.

Vi erbjuder bland annat:

 

 • Flexibla arbetstider
 • Lång semester: 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder
 • Några lediga dagar per år i samband med röda dagar
 • En friskvårdstimme i veckan på betald arbetstid
 • Friskvårdsbidrag
 • Eget gym
 • Föräldrapenningtillägg (10 %) utöver föräldrapenningen som Försäkringskassan betalar ut
 • Möjlighet att arbeta deltid till dess att barnet fyllt 12 år
 • Subventionerad ersättning för läkarbesök och läkemedel
 • Rökfri arbetstid

Hälsosam livsstil

För att uppmuntra och stimulera till ett friskt och hälsosamt liv med balans mellan arbete och fritid har vi ett friskvårdsprogram. Utöver att du erbjuds en timmes friskvård per vecka under arbetstid och friskvårdsbidrag, kan du köpa motionskort till subventionerat pris.

Vi har olika typer av gruppträningspass för våra medarbetare till subventionerat pris. Det finns också en personalförening på plats som erbjuder såväl teaterbesök som olika motionsaktiviteter såsom pingisturnering och en egen svensk klassiker.

Dessutom finns möjlighet att delta i olika motionslopp, där vi står för anmälningsavgiften.

Arbetsgivarverkets information för statligt anställdalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen ser positivt på att ta emot praktikanter och gör det i mån av plats och behov.

Är du intresserad av en praktikplats hos oss? Gör i så fall en intresseanmälan via länken:

Registrera din intresseanmälan om praktik härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Som praktikant måste du vara försäkrad, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen. Kom ihåg att ange om du är berättigad försäkring i din ansökan. När du söker praktikplats är det även bra om du preciserar var inom Länsstyrelsen du helst vill praktisera. Titta gärna runt på hemsidan.

Om vi har möjlighet att erbjuda praktik hör vi av oss när vi mottagit din intresseanmälan. Om du inte hör något ifrån oss inom en månad så har vi dessvärre inte lyckats hitta ett uppdrag som matchar dina önskemål.

Intresseanmälningar

Vi är enligt Anställningsförordningen skyldiga att informera om alla lediga tjänster som finns på myndigheten. Av den anledningen har vi i praktiken ingen möjlighet att ta emot generella intresseanmälningar och spontanansökningar som saknar koppling till en utannonserad tjänst.

 

Kontakt