Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Aktuella kurser och aktiviteter

Här kan du läsa om kommande aktiviteter.

I slutet av april kommer vi ha ett webbinarie och sedan en fältvandring den 19e maj. Vi har bjudit in Per Ståhl som expertmedverkan. Båda träffarna är fristående; delta på en eller båda!

Klicka på denna länk för att läsa hela inbjudan. Pdf, 860.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Anmälan görs via kalenderhändelser som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vallfoder är alltid viktigt i nötköttsproduktionen, även om kvaliteterna man vill ha kan se olika ut. Behöver du fräscha upp gamla kunskaper, skaffa nya eller bara bli påmind – då är du varmt välkommen på detta lunchwebbinar!

Hur får man det vallfoder man vill ha? Ett år som detta, med höga foderpriser är det extra viktigt att vallfodret blir som man vill, både till mängd och kvalitet. Hur påverkar skördetidpunkten? Vallfröblandning? Gödsling?

Föreläser gör Louice Lejon, växtodlingsrådgivare som jobbar mycket med vall, Hushållningssällskapet Östergötland. Medverkar gör även Linnea Borgenvall, produktionsrådgivare Gård & Djurhälsan.

Webbinaret riktar sig främst till dig som har nötdjur, men även andra som är intresserade av vall som fodermedel är välkomna.

Webbinaret finansieras av landsbygdsprogrammet och är kostnadsfritt.

Anmälan görs via kalendern. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du betesmarker med örnbräken, älggräs eller kanske veketåg? Funderar du på skillnaderna mellan särskilda och allmänna värden i en betesmark?

Följ med oss på en kortare fältvandring i två olika naturreservat. Här får du möjlighet att ställa frågor till oss och samtidigt diskutera skötsel med de andra deltagarna. Vi kommer att röra oss i naturen utanför stigar, så tänk på att ta med oömma kläder och skor. Mer info kommer.

Läs mer och anmäl dig under kalender.

Genom att skapa en attraktiv butiksmiljö kan försäljningen öka i din gårdsbutik.

Du får i kursen En säljande gårdsbutik handfasta tips och goda råd om hur du skapar en lättarbetad, säljande och inspirerande gårdsbutik/café. Köpbeteende, kundupplevelse, koncept, butiksplanering, exponering, skyltar och priskommunikation tas upp.

Anmälan till 5 maj

Anmälan till 18 maj

Vad ska du tänka på om du vill starta ett mikrobryggeri? Regelverk, livsmedelshygien och ekonomi är några delar du får lära dig under kursens två tillfällen i maj.

Anmäl dig till kursen här

Funderar du på att starta eller vidareutveckla en verksamhet inom naturturism? Tisdagen den 24 maj kommer ett tillfälle att besöka två företag med stor erfarenhet av natur-och besöksnäring. De kommer under dagen informera och inspirera med matnyttig information om att bedriva verksamhet inom natur - och besöksturism.

Anmäl dig till studiebesöket här

En kurs för dig som har, arbetar i eller vill starta upp ett företag som hanterar livsmedel.

Anmäl dig här

Den 30 maj 2022 har intresserade ekologiska och konventionella jordbruksföretagare möjlighet att följa med på en studieresa med tema biogasanläggning. Fokus på denna resa är större men lantbruksnära anläggningar som producerar fordonsgas.

Anmälan hittar du här

Du får steg för steg tips om hur du går från tom lokal till en klar gårdsbutik i andra fristående delen av En säljande gårdsbutik. Kursen ger inspiration och handfasta tips att använda sig av i uppbyggnaden av en gårdsbutik.

Här anmäler du dig till kurstillfället

Vill du lära dig mer om den svenska naturen? Eller kanske bara testa din kunskaper? Den digitala utbildningen Naturkunnig läser du hemifrån och helt i din egen takt. Självklart helt kostnadsfritt.

Gå in på naturkunnig.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och läs mer!

Kontakt