Registrera medelstor förbränningsanläggning

Om en medelstor förbränningsanläggning (MCP) ska tas i drift, eller om den har tagits i drift efter den 20 december 2018 behöver du registrera den hos din tillsynsmyndighet. Om Länsstyrelsen är din verksamhets tillsynsmyndighet ska du registrera anläggningen via e-tjänsten på den här sidan.

Vad räknas som medelstor förbränningsanläggning?

För att anläggningen ska räknas som medelstor ska den totala effekten som är knuten till en och samma skorsten vara mellan 1 megawatt (MW) och 50 megawatt (MW). Mer information om medelstora förbränningsanläggningar finns hos Naturvårdsverket:

Medelstora förbränningsanläggningar (Naturvårdsverket) Länk till annan webbplats.

Hur vet jag om Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet?

Om förbränningsanläggningen ingår i en anläggning där Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet så är vi även tillsynsmyndighet för förbränningsanläggningen. Övriga förbränningsanläggningar är oftast kommunen tillsynsmyndighet för. Om du är osäker på vilken som är din verksamhets tillsynsmyndighet, hör av dig till oss eller kommunen så hjälper vi dig.

När ska anläggningen registreras?

Alla medelstora förbränningsanläggningar som tagits i bruk efter den 20 december 2018 ska registreras så snart som möjligt. Förbränningsanläggningen får inte vara i drift utan att vara registrerad.

Kontakt