Aktuella varningsmeddelanden i Östergötlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Optimization of waste management in urban spaces and in households

Bild på ett lägenhetshus och loggan för european regional develeopment fund.

Optimization of waste management in urban spaces and in households (OptiWaMag) har som syfte att förbättra avfallshanteringen i stadsmiljö och från hushåll genom utbyte av erfarenheter och kunskap.

För Länsstyrelsen Östergötlands del ska projektet resultera i en regional avfallsplan i form av ett självskattningsverktyg. Självskattningsverktyget syftar till att få fram en nulägesanalys med ett visualiserat resultat över var en kommun befinner sig i sitt avfallsarbete. I piloten av självskattningsverktyget ligger fokus på avfallsfrågan i fysisk planering och avfallsförebyggande i kommunal verksamhet.

Den regionala avfallsplanens självskattningsverktyg Länk till annan webbplats.

Samarbetspartners i OptiWaMag är förutom Länsstyrelsen Östergötland: Riga Technical University (Lettland), Development Organization (Ungern), Municipality of Casalgrande (Italien), Municipality of Lousada (Portugal) och Region of Thessaly (Grekland). Projektet är finansierat av Interreg Europe och pågår fram till och med juni 2023.

För mer information om projektet kontakta: Sara Spjuth, sara.spjuth@lansstyrelsen.se

Kontakt