14 apr 2019 klocka 11.00 - 16.00

Invigning av Tåkerns naturlek

Naturlek Tåkern

Nya Tåkerns naturlek passar alla med spring i benen och barnasinnet kvar. Lekparken är byggd av naturliga lokala och ofta återanvända material, där barn och unga kan hitta glädjen i att vara ute och röra sig. Invigning söndagen den 14 april klockan 11.00.

Med i snitt 80 000 besökare varje säsong är naturum Tåkern ett av de mest uppskattade och välbesökta besöksmålen i Östergötland. Hit välkomnar vi besökare utan särskilda förkunskaper om naturen för att sprida vetskap om den, alla värden den ger oss och varför det är viktigt att vårda den.

Vi vill att barn och unga ska komma ut i naturen, röra på sig, träna styrka och motorik samtidigt som de hittar glädjen i att vara ute.

Program för söndagen den 14 april:

10.30 Visning av utställningen inne på naturum.

11.00 Invigning av Tåkerns naturlek intill grillplatsen. Föreståndare Malin Granlund-Feldt och formgivaren och konstruktören Roland Thörnquist hälsar välkommen och Tåkerntrollet premiärleker tillsammans med barnen.

11.30 Vi bjuder på korv från Ydrekött, gjord av djur som betar på naturbetesmarker och gynnar den biologiska mångfalden (även vegetariskt alternativ finns), bullar, saft och kaffe så långt lagret räcker.

12.00 Ansiktsmålning med trolltema. Alla barn som vill får en ansiktsmålning för att bli Tåkerntrollets trollunge.

12.30 Upptäck naturen med Tåkerntrollet.

12.00-13.00 Guidning om Tåkerns mångfald.

13.15 Kortvisning: Dagens art - en del av mångfalden.

15.00 Håvning av småkryp. Samling inne på naturum.

VAR: Naturum Tåkern, Glanäs besöksområde

KOSTNAD: -

SISTA ANMÄLNINGSDAG:

Kontakt