16 apr 2019 klocka 15.30 - 17.30

Mänskliga rättigheter - en självklarhet?

Mänskliga rättigheter handlar om människors frihet och jämlika möjligheter. De flesta av oss håller nog med om att mänskliga rättigheter är viktigt och något som vi självklart ska uppmärksamma i vår vardag. Däremot kan det ibland vara svårt att veta hur vi ska göra.

Bildningsförbundet Östergötland och Länsstyrelsen Östergötland bjuder in till Tisdagsträff Mänskliga rättigheter - en självklarhet?
Syftet med dagens tema är att ge en inblick i vad mänskliga rättigheter är och öka medvetenheten om på vilket sätt var och en kan främja att detta synsätt integreras i ordinarie verksamhet.

Seminariet leds av Länsstyrelsens samordnare för mänskliga rättigheter Alma Basic, jämställdhetsutvecklare Helena Spets och integrationsutvecklare Emma Gunnarsson.

Agenda 2030 med 17 globala mål för hållbar utveckling syftar bland annat till att förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla. Klicka här för mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdagsträffar är en kostnadsfri utbildningsinsats för folkbildningen och övriga organisationer från civilsamhället där vi skapar dialog och utbyter erfarenheter inom frågor som rör integration.

Alltid på en tisdag mellan kl.15.30-17.30. Vi bjuder på fika!

Tisdagsträffar har arrangerats sedan hösten 2017. Eventuellt kommer Tisdagsträffar fortsätta med nya teman till hösten, håll utkik i Länsstyrelsen Östergötlands kalender!

VAR: Länsstyrelsen Östergötland, Östgötagatan 3 Linköping

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 14 apr 2019

Anmäl dig

Kontakt