24 apr 2019 klocka 09.00 - 15.30

Utbildning om ansvarsutredningar

Välkommen på en utbildningsdag om ansvarsutredningar.

Ansvar är en central fråga inom arbetet med förorenade områden och utredning av ansvar i någon form är nödvändigt i många ärenden. I samarbete mellan Länsstyrelserna i Östergötlands, Kalmar, Kronobergs och Jönköpings län bjuds ni in till en heldag med grundläggande utbildning om ansvarsutredningar.

Utbildningen riktar sig till dig som har ingen eller liten erfarenhet av ansvarsutredningar och som vill lära dig grunderna. Dagen innehåller föreläsningar med genomgång av rättsområdet och du kommer att introduceras till hur man utreder ansvar. Du får också praktiska tips, genomgång av vägledande rättsfall och av olika begrepp. Det finns också möjlighet att diskutera aktuella fall och frågor som ni har.

Program

9.00-9.30 Registrering och fika

Förmiddagen

Ansvarsreglerna i miljöbalken

12.00- 13.00 Lunch

Eftermiddagen

Genomgång av praxis, gruppdiskussion kring aktuella fall och egna frågeställningar

Diskussion och praktiska tips


Program ansvarsutredningarPDF

Tillsynsvägledningscykel - informationPDF

Anmälan

Anmälan till utbildningen sker via kalendern på Länsstyrelsen i Jönköpings hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

VAR: Hotell Högland, Esplanaden 4, Nässjö

KOSTNAD: 500 kr exkl. moms. Lunch och fika ingår i priset. Anmälan är bindande. Vid avanmälan efter sista anmälningsdatum faktureras hela avgiften. Din plats kan överlåtas till en kollega om du får förhinder.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 22 mar 2019

Kontakt