Länsstyrelsen Östergötland – Östergötland

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Miljö och vatten

Hållbar vattenanvändning

För att säkerställa tillgången till rent vatten även i framtiden behöver vi övergå till en hållbar vattenanvändning. Här finns tips och råd för hur du kan spara på vattnet.

Miljö och vatten

Ansökan LOVA - Lokala vattenvårdsprojekt

Du som arbetar i en kommun eller förening kan få stöd för åtgärder som ger en bättre havs och vattenmiljö. Ansök senast 31 december.

Om oss

Jobba hos oss

Länsstyrelsen Östergötland arbetar för att regionen ska vara attraktiv att leva, studera, arbeta och utveckla företag i. Vill du bli en av oss?

Ansök om en svensk fana eller flagga

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar varje år ut ett antal flaggor eller fanor till föreningar och organisationer i landet. Ansök senast den 1 januari 2023.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Länsstyrelsen arbetar med bland annat samordning och utbildningar inom krisberedskap och civilt försvar. Vi beslutar om civila skyddsobjekt och gör tillsyn av säkerhetsskydd.

NYHETER

 • 2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  I dag presenterar Länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är a...
 • 2022-12-01

  Ansök om LOVA stöd - för en bättre havs och vattenmiljö

  Länsstyrelsen i Östergötland delar ut LOVA stöd till kommuner eller föreningar för åtgärder som ger oss en bättre havs och...
 • 2022-11-30

  Pressinbjudan: Kartläggning av narkotika i länet

  Tisdagen den 6 december presenteras årets kartläggning av narkotikaspår i avloppsvatten. Provresultaten visar att det finn...