2012:26 Tillsynsprojekt om spårbarhet och redlighet - Livsmedelsprojekt i Örebro län 2011

Livsmedelsinspektörer från fem kommuner i Örebro län genomförde under 2011 ett projekt där man undersökte om restaurangerna serverar rätt råvaror i de maträtter som anges på menyerna. Projektet syftade till att få en bild av hur väl restaurangernas menyer stämmer överens med verkligheten så att kunden inte blir lurad samt att se över om livsmedelsföretagarna har rutiner för spårbarhet. Ett antal utvalda råvaror kontrollerades med utgångspunkt från en checklista. Om en sådan råvara ingick i någon av rätterna som fanns på menyn måste livsmedelsföretagaren kunna visa att det verkligen var denna råvara som användes och som kunden serverades. Det finns ett antal livsmedel som har en skyddande beteckning och då är det inte tillåtet att använda ett likartat livsmedel under samma beteckning.

Publikationens omslagsbild

Om publikationen

Publiceringsår:
2012
Publikationstyp:
Rapport

Ämnen:

  • Livsmedelskontroll
  • Samhälle

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss