2009:42 Butikshanterade charkuterivaror
Manuella charkuteridiskar är ett trevligt inslag inom dagligvaruhandeln. De står för ett brett utbud av produkter med högt kulinariskt intresse. Under hösten 2008 undersöktes, i form av ett länsprojekt, hanteringen av charkvaror i 18 butiker i tio av kommunerna i Örebro län. Undersökningen omfattade en genomgång av livsmedelshygieniska rutiner, noteringar av hur man märkte varorna, kontroller av förvaringstemperaturer och bakteriologisk undersökning av 64 produkter. Enstaka butiker uppvisade bristande rutiner för hur man bestämde produkternas hållbarhetstider. Över lag var annars de hygieniska rutinerna bra. De bakteriologiska undersökningarna visade överraskande bra resultat.
Om publikationen
- Publiceringsår:
- 2009
- Publikationstyp:
- Rapport
Ämnen:
- Livsmedelskontroll
- Samhälle
För att spara eller dela denna sida, använd nedanstående länk:
https://www.lansstyrelsen.se/publikation?entry=_2009_42&context=37