Snöfall i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Solen tittar fram

Veckorna i juni är fulla till sitt innehåll. Här är en resumé av den gångna veckan i kortform.

Fantastisk sommar och äntligen sommarvarmt! Helgen var ovanligt lång och innehöll både pingst och nationaldag. Den bjöd alla arbetslediga på strålande sol och härliga temperaturer. Och mot bakgrund av det regn som tidigare fallit över oss är väl alla nöjda just nu.

Den här veckan har bland annat bestått av:

  • Jämställdhetsrådet möttes där vi la upp strategin för de kommande två årens arbete
  • Friluftskonferens med kommunerna, där det fanns en positiv inställning till att ta fram en strategi för friluftslivet i länet. Vi får dock ta det lite varligt till efter valrörelsen
  • Flera besök på residenset. Däribland Långasjö Röda Korskrets – min hemsocken. Även avgångsklass från Karolinska skolan för 60 år sedan; spännande att se var människor tagit vägen och vad de arbetat med. Också Virginska skolans designelever som jobbar med hållbarhet.
Långasjö Rödakorskrets på besök i Örebro slott.

Besök av Långasjö Rödakorskrets.

  • Möte med riksdagsledamöter. Vi talade om allt från civilområden till vargar.
  • Flera styrelsesammanträden där jag som landshövding ska sitta som ordförande enligt stadgarna: Prytz stiftelse som beviljar räntefria lån till jordbrukare; Adolf Lindgrens två stiftelser som delar ut bidrag till studerande, behövande, jordbrukare och till allmännyttig verksamhet; Stiftelsen Alfred Nobels Björkborn, som bedriver verksamhet på Björkborn i Karlskoga, där Alfred Nobel tillbringade sina tre sista somrar i livet.
  • Smakrika Örebro. Två dagar där restauranger samarbetar med lokala producenter och tar fram nya, spännande rätter. Besökte två och publicerade det jag åt på Facebook i filmform.
Smakrika Örebro. Bord uppdukat med mat och svenska flaggor.

Smakrika Örebro där lokala producenter arbetar med restauranger och levererar lokala menyer. Gott och bra. Åsa Lindin är en motor till mycket.

  • Nationaldagen firades traditionsekligt klockan 8 på morgonen utanför Örebro slott, och på eftermiddagen vid hembygdsgården i Hallsberg.
Maria Larsson i folkdräkt på nationaldagen.

Nationaldagen firades både vid Örebro slott och i Hallsberg.

Kontakt