Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Örebro – en stad i ljus

Människor framför Örebro slott som sjunger, håller i mobiltelefoner som ljus

Stad i ljus – en fantastisk konsert i en välbehövlig tid.

Under veckan hölls den fantastiska konserten Stad i ljus vid Örebro slott, med många besökare. Jag har också varit på studiebesök hos två företagare i länet: ett mikrobryggeri och en gård med anor från 1600-talet. På 1,6-miljonersklubbens möte var hälsan i fokus.

Höstlov med spökerier

Örebro slott har varit smyckat för spökerier och många höstlovslediga barn har gått på olika aktiviteter – den ena mer hemsk än den andra. Som tur var bröts detta av med fredagens konsert ”Stad i ljus” med 300 körsångare under ledning av Anki och Magnus Spångberg och med Chris Kläfford som soloartist. Det var väldigt länge sedan jag såg så många besökare som kantade gatan utanför slottet. Det är en fantastiskt fin högtidsstund!

Studiebesök hos företag är så roligt!

Två besök blev det under veckan. I Lillån har det blott tre år gamla företaget Apec Brewing Company (ABC) flyttat in i större lokaler med bättre utrustning för att kunna öka produktionskapaciteten. Det har gått väldigt bra för bryggeriet och en av ägarna och tillika bryggaren Daniel Gacic berättade att man nu också exporterar till såväl Danmark som Tyskland. Man har haft stor hjälp av sociala medier där deras öl rankats högt på internationella topplistor vilket ökat efterfrågetrycket. Många mikrobryggerier är nöjda med att vara små men här är ett som verkligen vill växa vidare.

Man står framför bryggerimaskiner för öl.

Framgångsrik bryggare väntar på att få ta ny anläggning i bruk.

Motsatsen till denna ungdom är Berga gård som har anor sedan 1600-talet. Äggproduktion är basen men man förädlar också dessa till produkter i sin gårdsbutik. Man odlar sitt eget foder och strävar efter största möjliga hållbarhet i hela kedjan. Man har också lyft in nästa generation i företaget och tar tillvara deras kunskap och kreativitet för att låta företaget växa vidare. Familjen Schneider har verkligen tagit god vård om sin egendom.

Två föräldrar med ett vuxet barn sitter vid ett bord och samtalar.

Familjen Schneider som ständigt utvecklar Berga gård tillsammans.

Hälsotema hos 1,6-miljonersklubben

Föreningarna har åter börjat samlas och 1,6-miljonersklubben, som skjutit upp sitt möte från i våras, samlade drygt 80 kvinnor varav flera var klädda i rött (Women in red). Jag fick tala om hälsa från ett såväl professionellt som personligt plan, professor Robert Brummer talade om hur vi kan hjälpa vår tarm att må bra och Jakob Stadell sjöng som fantastiskt. Det blev en inspirerande kväll.

Bild på sittande kvinnor, många med röda kläder, på residenset i Örebro slott.

Många klädda i rött kvällen till ära – 1,6 miljonersklubbens kännetecken.

Kontakt