Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Härligt att vara tillbaka

Kultur i länet

Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommar. Vädret har väl varit just lagom. Sol och regn i skön blandning och ganska varmt, med möjlighet till både bad och kultur.

Lantbrukarna är nöjda, såväl vallskörd som spannmål har gett goda skördar och kompenserat för förra årets missväxt. Semesterfirare har både hunnit bada men också använda det stora kulturutbudet i vårt län ­– det har varit många besökare på Open Art, Paper Magic-utställningen, Stadra teater, Lerbäcks teater och Opera på Skäret. Och föreställningarna har varit enastående bra.

Det är skönt att ha semester men det är också roligt att komma tillbaka till jobbet. Jag njuter av att få träffa alla arbetskamrater, ta mig an uppgifter som väntar, få göra meningsfulla saker som har betydelse för länets utveckling. Det finns många skäl att vara tacksam.

Några har dock haft begränsad semester. Vår Vattenenhet har jobbat flitigt under sommaren och lyckats att i tid handlägga 141 ärenden med ansökningar till Nationella prövningsplanen för vattenkraft. Strålande bra jobbat.

Det har varit värdefullt att få mjukstarta lite med planeringstid inför hösten. Men nu är alla rutiner igångsatta med beredning, ledningsgrupp, chefsmöte och strax har vi vårt första toppmöte. Vi har också startat upp våra morgonmöten som länsrådet och jag har med ledningarna för Örebro Universitet, Region Örebro län och Örebro kommun.

Den 15 augusti levererade vi in del två av regeringsuppdraget kring Statlig service och statlig närvaro Öppnas i nytt fönster.. I maj hade vi kartläggningen över läget i landet klar och nu har vi också levererat in förslag på metod för att kontinuerligt följa frågan. Vi föreslår att SCB inhämtar statistik som sedan kompletteras, bearbetas och analyseras av varje länsstyrelse samt att en länsstyrelse får uppdraget att samordna redovisningen till regeringen. Vi föreslår att detta görs vartannat år och att det anslås nödvändiga resurser till länsstyrelserna.

På livsmedelsfronten händer mycket nu där vi bidraget med ekonomiska medel: Matmarknad i Wadköping, Matresan där du kan resa runt bland matproducenter i länet, bildande av Agro Örebro som är en plattform för samarbete mellan livsmedelsproducenter och magasinet Cajsa som ger läsaren många nya bekantskaper på matområdet.

Än finns sensommar att njuta av med riklig flora och fauna.

Kontakt