Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Färdigräknat EU-val och ambassadörsbesök

49 ambassadörer gör studiebesök på Amexci.

49 ambassadörer gör studiebesök på Amexci.

Nu har rösterna till EU-valet räknats klart och valdeltagandet har ökat såväl i landet som i Örebro län. Under veckan fick Örebro län också besök av 49 ambassadörer som representerande alla världsdelar utan Antarktis.

EU-valet

Nu var flertalet rösträknare åter och kontrollräknandet inleddes i måndags. Det gick bara åt tre dagar att räkna rösterna som erlagt i EU- valet. Glädjande att valdeltagandet ökat såväl i landet som i Örebro län. En hel del personkryssar också. Om inget oförutsett sker så får valorganisationen nu vila till 2022 då det åter är allmänna val.

Ambassadörsbesök

Veckans besök var 49 ambassadörer stationerade i Sverige och representerande alla världsdelar utan Antarktis. Det är Utrikesdepartementet som årligen arrangerar en resa för ambassadörerna och i år valde de att komma till Örebro län i dagarna två. Vi började första dagen i Karlskoga där de fick höra den fantastiska historien om Alfred Nobel och hans hästars betydelse för Nobelprisen. Allt berättat av teaterguiden som spelar Ragnar Sohlman. Det var mycket uppskattat. Det blev också presentationer om matinnovationer av gråärtan, om besöksnäringen möjligheter (flera bestämde sig för att återkomma med familjen för att fiska, kanota eller vandra!!!) och om Karlskoga som stad. Studiebesök gjordes på Amexci. Vi avslutade dag 1 med middag på residenset. Dag 2 tillbringades i Örebro med besök på Epiroc, universitetet och Oset, Rynningeviken. Ambassadörerna verkade mycket nöjda med besöket.

Ledningsövning höjd beredskap

I två dagar hade vi samverkansövning tillsammans med Försvarsmakten, Polisen och Trafikverket. Det var en ledningsövning med scenariet skärpt beredskap.

Väldigt nyttigt att öva som alltid, man identifierar såväl styrkor som brister vilket kan resultera i konkret förbättringsarbete. Övning ger färdighet, det tror jag att vi alla upplevde.

En kortare vecka än vanligt då lediga dagar smyger sig in mitt i försommaren. Inte dumt alls.

Kontakt