Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Äntligen en ny regering

Så blev det då äntligen klart med statsminister och ny regering kommer att utses på måndag. Det blir bra att departementen bemannas och att beslut kan börja fattas.

Det är många beslut som skjutits upp och skrivborden är säkert välfyllda när ministrarna under måndagen skriver in på sina respektive departement. Spännande blir det förstås också att se vem som blir ansvarig minister för Enheten för statlig förvaltning, och därmed blir vår närmaste chef.

Också hos oss på länsstyrelsen i Örebro har vi nya chefer. Alldeles nyligen började Inga Ängsteg som chef på enheten för jordbruksstöd och vi väntar i mitten av februari vår nya kommunikationschef Ylva Carlheim Gyllensköld.

Länsrådet Anna Olofsson och jag har inlett våra kommunbesök. Efter valet har en del kommunledningar bytts ut och vi tycker det är läge för en rundresa till alla under våren, för att bygga relationer som kan präglas av den goda dialogen. Vi inledde resan med besök i Degerfors. Kommunstyrelseordförande är historisk som den förste KSO med utomnordisk bakgrund i länet. Muris Beslagic representerar S och har bildat ett minoritetsstyre med M, C och L. Kommunens vision är: En lättbodd kommun med goda och hållbara livsvillkor. En stor kommande investering är att bygga ett nytt vattenverk.

Besök hos kommunledningen i Degerfors.

Även om bostadsbyggandet sjönk förra året jämfört med de två tidigare åren så byggs och färdigställs en hel del i vårt län. Frövi har blivit en populär pendlarort i Lindesbergs kommun. På tjugo minuter kan man åka tåg till Örebro och villorna kostar mindre än i Örebro. För att få igång flyttkedjorna har kommunen tillsammans med Riksbyggen sett till att bygga seniorbostäder för +65 år. Det krävs attraktiva, trevliga, centralt belägna boenden om äldre villaägare ska göra slag i saken och faktiskt sälja sin villa. 39 fina hyreskooperativa lägenheter. Det är inte bostadsrätter men hyresgästerna får genom medlemskap i föreningen inflytande och delaktighet. Det är en ganska ny ägarform som idag finns i 30 kommuner, men Riksbyggen berättade att de har planer på att bygga i ytterligare 30 kommuner under kommande år.

Invigning av 39 nya seniorlägenheter i Nya Tallen i Frövi.

Helgen erbjöd en tur på långfärdsskridskor i strålande solsken. Dagarna längs nu och januarisolen är betydligt mer kraftfull än decembersolen. Härligt!

Kontakt