Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vilken personal!

Rikssalen fylld av Länsstyrelsens medarbetare

Tack miljöenheten för en fantastiskt trevlig och väl genomförd personalfest. Och tack alla ni som bidrog med olika framträdanden.

Det är en ynnest att få finnas på en arbetsplats som sjuder av aktivitet och kreativitet och där så många vill bidra och bjussa på sig själva. Det blev verkligen en rolig och hejdundrande kväll med rekorddeltagande.

Kvällen föregicks av en Personaldag där vi blandade allvar med lättsamma inslag. Vi påbörjade vår Visionsresa i rikssalen på Örebro slott. Det är en lämplig och mäktig plats för att initiera nya och viktiga framtidsarbeten. Vid workshopen rådde febril aktivitet och avsnittet om stresshantering med Johanna Kagerup gav tillfällen till både reflektion och skratt. Jag tror vi är många som nu kommer att ta tre djupa andetag lite oftare och uppskatta en paus närhelst den infinner sig. Tack alla för aktivt deltagande.

Havs - och vattenmyndigheten, Naturvårdsverket och länsstyrelserna har sedan några år tillbaka en årlig konferens tillsammans. I år var Klimatfrågan i fokus och vi talade mycket om hur vi samarbetar i än högre grad kring denna fråga.

På landshövdingemötet fattade vi beslut om IT budget för 2019. Faktum är att det blir något billigare nästa år tack vare att vi blivit fler användare. Vi fattade också beslut om en nationell digital strategi. Vi beslöt oss för att använda en reviderad årsredovisningslagen som bland andra vår egen Ulrik Norén varit med och jobbat fram. Vi träffade Dan Eliasson, GD på MSB, som vill ha våra synpunkter på Räddningstjänstutredningen.

Skapapriset, som är ett innovationspris till minne av Alfred Nobel delas ut på Älvsjömässan. En viktig parameter är att priset ska ha samhällsnytta. De regionala pristagarna tävlar där med varandra i såväl vuxen som ungdomsklass. Jag tyckte vi hade mycket värdiga pristagare i Bee scanning som kan hjälpa bi att överleva trots den fruktade Varroainfektionen. Bin är en nödvändighet för att växter ska pollineras och bli till bland annat mat, så snacka om samhällsnytta. Vårt ungdomspris gick till Matbanken, ett UF företag som vill minska matsvinnet genom att ge recept utifrån vad som redan finns i kylskåpet. Tyvärr blev vi utan priser i Örebro län, trots att samhällsnyttan i våra bidrag med hästlängder slog de vinnande bidragen. Tycker jag.

Och så har vår nya enhetschef på Djurskyddsenheten tillträtt. Välkommen Camilla Kruse.

Nominerade till SKAPA-priset

Björn Risinger från Naturvårdverket, Jacob Granit från Havs- och vattenmyndigheten och Göran Enander, landshövding i Miljömålsrådet hälar välkommen till konferens.

Kontakt