Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tack Frövi!

Länsstyrelsen arrangerade tillsammans med Boverket konferensen "Bygg för Sverige".

Vissa saker gör mig extra glad. Som över firandet av FN-dagen i Frövi. För 19:e året i rad samlades massor av människor i Näsby församlingshem för att tillverka små lådor i olika färger att ställa värmeljus i.

Det var verkligen Frövibor i alla åldrar tillsammans med människor som var asylsökande eller ganska nya medborgare i vårt land. Det var trångt, varmt och mycket hjärtligt. I församlingshemmet fanns följande broderade tavla: Vi är lyckliga nog att leva i ett land som människor flyr till, och inte ett land som människor flyr ifrån. Tal skedde sedan utomhus av mig, men också av företrädare för Örebro moské. Härliga sånger av Världens kör (återigen alla åldrar och många nationaliteter) värmde upp oss i den kyliga kvällen. Sedan gick vi den långa marschallprydda vägen ner till sjön Väringen där vi satte våra ljuslyktor på en flotte som på släp efter en eka roddes ut på sjön. Vid sjön bjöds grillad kycklingkorv och kaffe. En fin kväll och manifestation för fred och hopp.

På Samhällsråd T möts vi; polis, region, universitet och kommuner under länsstyrelsens ledning för att arbeta såväl drogförebyggande som brottsförebyggande i vårt län. En ganska färsk ANDT-strategi håller på att implementeras i länets kommuner. Vi beslöt också att ta fram en gemensam handlingsplan för brottsförebyggande arbete. En ny överenskommelse för SMADIT har tecknats av polis och alla kommuner, vilket innebär att den som ertappas med rattfylleri omedelbart får erbjudande om rehabiliterande insatser.

Länsstyrelsen arrangerade tillsammans med Boverket en konferens under namnet ”Bygg för Sverige”. Anledningen är i första hand att sprida kunskap om det ekonomiska stöd som finns att tillgå för byggnation av bostadsrätter. Konferensen var mycket välbesökt och förhoppningsvis kommer några positiva beslut ur detta. Örebro län ligger som nummer 6 i landet i att använda stödet.

Överbefälhavare Micael Bydén besökte länet i samband med Försvarsmaktens telekommunikation och informationsförbands högtidsmiddag. Den vision han satt för Försvarsmakten är värd att uppmärksamma och sprida:

”Vi försvarar Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.”

 

FN-dagen i Frövi.

Kontakt