Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Folkfest och kaffekalas

Fotografi. nationaldagen vid slottet

Under veckan har det varit traditonsenligt firande av nationaldagen, personaldag om Agenda 2030 och fortsatt fokus på eldningsförbud.

Måndag – Mötesdag

Vi har samtalat många av de interna mötena till måndagar. Där ligger såväl ledningsgrupp som beredning och avstämning av flera slag. Det är praktiskt och en bra ordning med det som är återkommande möten.

Fotografi. Andreas Gyllenhammar från Sweco

Tisdag – Personaldag

Agenda 2030 var temat för vår personaldag. Jag uppskattade mycket föreläsningen av Andreas Gyllenhammar.

Det blev också en hel del aktivt workshoparbete.

Det ska bli intressant att se sammanställningen av detta som förhoppningsvis blir en bra grund för fortsatt arbete.

Fotografi, vad jag egentligen ville säga

Onsdag – Nationaldag

Lite pinsamt var det att efter att jag gjort reklam i radio för att använda sin folkdräkt på nationaldagen så kunde jag inte hitta min egen. Endast skor och skjorta fanns kvar i garderoben. Själva dräkten visade sig finnas i en annan del av landet då min dotter lånat den!

Traditionsenligt firande utanför slottet klockan 8 tillsammans med Försvarsmakten, Hemvärnet, Musikkåren Gulsmedshyttan och Örebro kommun.

Fotografi. nationaldagen vid slottet
Fotografi, barn utanför slottet

På eftermiddagen var jag i Fellingsbro. Jag fick åka efter häst i vagn med smidda hjul. Folkfest, vackert väder och kaffekalas utanför hembygdsgården. Och musikkår från Frövi. Tänk vad dessa musikanter hjälper till att höja feststämningen i många sammanhang. Tack!

Under nationaldagen var också ovanligt många hemvärnssoldater synliga. Samtliga
22 000 kallades in för en 24 timmarsövning och många vad de som infann sig.

Fotografi, hemvärnsoldater

Insynsråd

Fyra gånger per år träffar jag länsstyrelsens Insynsråd. De får alltid senaste nytt kring organisation och verksamhet och så fördjupar vi oss i några ämnen. Denna gång handlade det om regeringens återkoppling på vår årsredovisning, arbetet med civilt försvar och krisberedskap, förberedelser inför allmänna val 2018 och resultatet av bostadsmarknadsenkäten.

Eldningsförbud

Det stora orosmomentet nu är brandfaran då det är extremt torrt i skog och mark. Eldningsförbud råder sedan fler veckor tillbaka. Små bränder har uppstått också i vårt län även om Värmland och Västmanland varit mycket hårdare drabbat. Varje dag görs två flygningar över länet för att spana efter brandrök. Det är ett bra verktyg för att tidigt kunna upptäcka bränder och snabbt sätta in bekämpning.

Kontakt