Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

En maj med sommartemperaturer börjar faktiskt tära på grundvattennivån.

Trots detta fick veckans naturvårdsbränningar skjutas på någon dag för att det var för blött i terrängen. Men i torsdags eldades det och våra proffsiga medarbetare ser tillsammans med räddningstjänsten till att hålla elden under kontroll. Dagen efter införde vi eldningsförbud i hela länet.

Premiär för Skapapriset i vår regi.

Vi har från Almi övertagit juryansvaret för Skapapriset som delas ut till innovatörer i Alfred Nobels anda. I veckan hade vi Jurymöte och glädjande nog hade vi fått in många riktigt bra och innovativa företagsidéer. Vi enades om en värdig vinnare samt ett ungdomspris. Resultatet avslöjas senare. Vinnarna går vidare till en riksfinal som äger rum först i november.

Premiär för Örebro universitets Vårmingel

Detta är tänkt att bli en tradition. Och trevligt var det såväl få höra spännande föredrag av Per Schlingman som universitetets egen professor Amy Loufti, men också se resultat av vad automation och AI kan användas till rent praktiskt.

Vårmingel
Red hat society

Premiär för besök av Red Hat society

Aldrig förr hade detta gäng damer besökt Örebro. Det är från början en amerikansk organisation för kvinnor över 50 år som bygger på vänskap och att göra positiva upplevelser tillsammans. De bär röda hattar och lila kläder när de träffas och väcker därmed vederbörlig uppmärksamhet. I Sverige finns avdelningar i flera svenska städer. Mina besökare kom från Jönköping. Och visst blir man glad bara av att titta på dessa färgstarka damer.

partiledardebatt

Premiär för valets första partiledardebatt i Örebro

På Promotion morgon bjöds förutom en fin presentation av Zinkgruvans vd Agne Alenius också en första offentlig partiledardebatt med Örebros politiker.
På länsstyrelsen förbereder vi oss som bekant också inför valet genom att just nu hantera valsedelsbeställning och ge utbildningar till valansvariga i kommunerna.

Länsmiddag för tredje gången

Det var ingen premiär utan har nu blivit en etablerad tradition, detta att varje KSO får utse en man och en kvinna från varje kommun i länet som på ett positivt sätt bidragit till kommunens utveckling. Vi blev 72 personer och det var representanter från såväl näringsliv som civilsamhället. Äldst var konstnären Gerd Göran med sina 99 år. Hon är så otroligt livsbejakande. Om man finge åldras så!

Kontakt