Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Veckan då kylan äntligen
fick ge vika för sol och värme

test

Veckan började med riktigt kyligt väder. Jag höll vårtal vid slottet i kyla, snålblåst och regn. Men örebroarna står ut och står still tills det storstilade fyrverkeriet är över. Kyligt var det också på 1 maj då jag invigde en silversmedja i Wadköping. Roligt att det kommer nya hantverkare dit så stadsdelen förblir levande.

Fotografi, fiskare

​Kyla och regn höll i sig också när jag besökte fiskaren Hans Johansson i Göksholm. Han är en av 37 fiskare som lever på fisket i Hjälmaren. Viktigast är förstås gösen och därefter kräftorna. Men också gädda och en del andra arter bidrar. Det var "Samverkarna" i Östernärke som bjudit in. Överst på deras önskelista stod en kajplats i Hampetorp. Den skulle gynna både fiskarna och båtfolket i övrigt och därmed besöksnäringen. Tankstation för både båt och bil skulle kunna rymmas där. På kvällen hade vi företagarträff i Odensbacken. Jag tycker det är väldigt roligt att komma ut, möta människor och berätta om vad vi gör och kan erbjuda från länsstyrelsens sida.

 

 

Fotografi, människor

En liknande företagarträff gjorde jag också med ÖSKs sponsorer, så den här veckan har jag träffat många företagare.

Företagare fanns också företrädda när vi möttes i residenset till workshop om handlingsplanen för livsmedel. Men där fanns också företrädare för civilsamhället och det offentliga, inte minst kostchefer från kommunerna. Den offentliga upphandlingen är användbar för att driva på utvecklingen. Den nationella strategin som kom i juni förra året har pekat ut vart vi ska - ökad produktion, ökad förädling och ökad export. Nu ska materialet bearbetas av länsstyrelse och region, sedan sändas på remiss och därefter beslutas i våra reaktivera organ. Tanken är sedan att ett handslag ska ske i början på hösten mellan alla de parter som vill ta del i genomförande.

Kontakt