Risk för skogsbrand i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Elvy Wicklund tilldelas Örebro läns jämställdhetspris

Anna Olofsson tillsammans med vinnare Elvy Wicklund

Länsråd Anna Olofsson tillsammans med årets vinnare av Örebro jämställdhetspris - Elvy Wicklund

Idag tillkännagavs att Elvy Wicklund, grundare av Kvinnojuristen, får Örebro läns jämställdhetspris 2023. Hon får priset bland annat för att hon genom sitt arbete för kvinnor och barn gjort stor förändring för både enskilda individer och samhället i stort. Elvys arbete har bidragit till att stärka kvinnors rätt till lika mycket makt som män att forma sina egna liv. Hennes insatser genomsyrar alla de jämställdhetspolitiska målen och synliggör särskilt rätten till ett liv fritt från våld.

Jag blev glad och överraskad när jag fick priset och det ger mig kraft att fortsätta mitt arbete. Det var skarp konkurrens och det jag gör har jag hållit på med så länge. Jag tänker fortsätta arbetet med att kämpa för barn och kvinnors rättigheterså länge jag orkar säger Elvy Wicklund efter att ha tagit emot priset.

Ytterligare utdrag ur motiveringen:

Elvy har också spridit kunskap inom flera arenor både som opinionsbildare och medförfattare under flera decennier. Hon har också varit en del i att driva jämställdhetsarbetet framåt och banat vägen till dit vi står idag. Elvy är en inspirerande, modig och uthållig kraft i arbetet för ett mer jämställt Örebro län.

Årets jämställdhetspris delades ut under årets upplaga av Maskulinitetskonferensen som anordnas av Länsstyrelsen, Region Örebro län och RF-SISU. På konferensen möts bland annat aktörer som arbetar med jämställdhetsfrågor, mäns våld mot kvinnor eller civil beredskap. Årets tema fokuserade bland annat på maskulinitet inom arbetet med civil beredskap och erfarenheter av normer som präglar militarisering.

Örebro läns jämställdhetspris

Örebro läns jämställdhetspris har instiftats av Länsstyrelsen i Örebro län och vinnaren utses av ett jämställdhetsråd bestående av utvalda aktörer i länet. Syftet med priset är att uppmärksamma och hedra jämställdhetsarbete som bidrar till människors makt att forma samhället och sina egna liv oavsett kön i Örebro län.

Pressbilder

Vinnare Örebro jämställdhetspris 2023 - Elvy wicklund, foto Länsstyrelsen i Örebro län Öppnas i nytt fönster.

Länsråd Anna Olofsson tillsammans med Elvy Wicklund, foto Länsstyrelsen i Örebro län


Kontakt

Victoria Holmgren

Presskommunikatör

Telefon 0730-64 13 35

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss