Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Regeringsbeslut idag: Anna Olofsson fortsätter som länsråd

Anna Olofsson länsråd

Anna Olofsson länsråd Länsstyrelsen i Örebro län

Idag, torsdag 19 oktober, har regeringen beslutat att förlänga Anna Olofssons förordnande som länsråd i Örebro län till sista december 2028.

Sett till omvärldsläget och att Örebro län spelar en viktig roll som civilområdesansvarig myndighet samt de utmaningar som klimatförändringarna och energiomställningen för med sig, är det viktigt med fortsatt kontinuiteten för Länsstyrelsen i Örebro län. Länsrådets erfarenhet och kunskap kommer fortsatt att kunna bidra till Länsstyrelsens arbete med att hantera dessa utmaningar.

- Vi är i en utmanande tid med många stora uppgifter framför oss. Jag ser fram emot att få utveckla Länsstyrelsen och vår roll i Örebro län tillsammans med Anna Olofsson de kommande fem åren, säger landshövding Lena Rådström Baastad.

Anna Olofsson tillträdde sin tjänst som länsråd i Örebro län i februari 2017. Hon har sedan tidigare arbetat drygt tio år på Näringsdepartementet, som departementsråd. Hon har mångårig erfarenhet av regionala utvecklingsfrågor från regional, nationell och EU-nivå.

- Jag trivs mycket bra i min roll som Länsråd i Örebro län och är glad att få möjlighet att fortsätta bidra till både länets och myndighetens fortsatta utveckling, säger Anna Olofsson.

Kontakt

Victoria Holmgren

Presskommunikatör

Telefon 0730-64 13 35

Dela sidan:

Landshövding

Lena Rådström Baastad

Besöksadress

Östra Bangatan 11

Postadress

701 86 Örebro

Organisationsnummer

202100-2403

Följ oss