• Eldningsförbud i hela Örebro län

    Risken för bränder i skog och mark är mycket stor i hela Örebro län. Därför har Länsstyrelsen, i samråd med länets räddningstjänst, beslutat att det från och med tisdag 6 juni klockan 8 råder eldningsförbud i länets samtliga kommuner.

Risk för skogsbrand i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Visste du att det är hos Länsstyrelsen som du ansöker om tillstånd för cruising?

Västerås, Sverige 2013: Cruising med raggarbilar under Big Power Meet 2013.

Foto: Roland Magnusson (Mostphotos). Cruising med raggarbilar under Big Power Meet 2013.

Om du eller din förening vill anordna cruising behöver du ansöka om tillstånd. Tidigare gjorde du det hos Polismyndigheten. Nu har dock Länsstyrelsen tagit över ansvaret och du behöver använda dig av våra webbformulär för att din ansökan ska hamna rätt.

Nu när restriktionerna efter corona-pandemin äntligen lättats upp är det många som är vill arrangera cruising. Det är dock viktigt att din ansökan om tillstånd hamnar rätt.

Sedan januari 2020 är det Länsstyrelsen som ansvarar för att hantera tillståndsansökningar för cruising, inte polisen. Handläggningsprocessen ser likvärdig ut som tidigare. Skillnaden är att du numera gör ansökan via Länsstyrelsens webbformulär.

Observera att vi på Länsstyrelsen har en ansökningstid på 4 månader. Det innebär att du behöver vara ute i god tid för att vi ska hinna handlägga ditt ärende.

Så här söker du om tillstånd för cruising, tävling och uppvisning på väg

Det är kostnadsfritt att ansöka om tillstånd för cruising. Enbart tävlingar har en handläggningsavgift.

Kontakt