Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Demokratkommitténs ordförande Peter Örn på besök för att träffa länets ungdomar

foto på Peter Örn

Fotograf: Kristian Pohl

Peter Örn, ordförande för i kommittén Demokratin 100 år, kommer på besök till Örebro under Demokrativeckan. Sist han var här skrev Örebro län under deklarationen för en stark demokrati. När han nu kommer tillbaka två år senare är fokus inställt på länets ungdomar.

Media hälsas välkomna att besöka Peter Örn när han gästar Demokratistugan på Stortorget i Örebro. Där kommer Peter Örn att hålla tal och samtala med besökare. Media är välkomna kl. 13 30 för samtal och intervjuer.

Förutom stoppet vid Demokratistugan kommer Peter Örn under besöket också att träffa några av länets elevrådsordförande över en lunch i residenset på Örebro slott samt göra ett studiebesök på Folkets hus i Vivalla. Där kommer Khalid Mohammed i föreningen For the people berätta om föreningens arbete för att stärka och förbättra ungdomarnas tillvaro och framtid. Han kommer också att träffa ÖBO:s ungdomsparlament som ger ungdomar möjlighet att vara med och påverka i sin egen stadsdel.

Peter Örn är demokratiambassadör och ordförande i Kommittén Demokratin 100 år. Det är Kommittén Demokratin 100 år som har tagit fram Demokratistugan som nu är på turné genom Sverige. Peter Örn har tidigare bland annat varit VD för Sveriges radio, generalsekreterare för Röda korset samt deltagit i en rad statliga utredningar, bl.a. var han ordförande för analysgruppen för granskning av Estoniakatastrofen.

Kontakt