Aktuella varningsmeddelanden i Örebro länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Dags nominera till Örebro läns Jämställdhetspris

Symbol för Örebro läns jämställdhetspris.

I år är det tredje året som Örebro läns jämställdhetspris ska delas ut och nu är det dags tid att komma in med nomineringar av den eller de som gjort ett bra jämställdhetsarbete i Örebro län – något som gör skillnad.

Jag vet att det finns många okända, som i det tysta eller i hetluften, ivrigt, systematiskt och ihärdigt arbetar för att män och kvinnor ska ha samma rättigheter. I det lilla eller i det stora, säger Klara Bolinder, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen i Örebro län.

Förra året gick priset till Magdalena Åsgärde och projektet Kvinna i fokus, vilket haft en avgörande betydelse för asylsökande kvinnors trygghet och inkludering i det svenska samhället. Första jämställdhetspriset gick till Ulrika Lundgren, på Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga-Degerfors, för arbetet med att öka möjligheten till att arbeta heltid för personer i kvinnodominerade yrken.

Det går att nominera organisationer, verksamheter, företag och privatpersoner i Örebro län. Dock inte politiska partier.

Nomineringarna kan göras på Länsstyrelsens webbsida om priset.

Vinnaren koras den 18 november. Bakom priset står Örebro läns jämställdhetsråd.

Kontakt