Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsens uppföljning för vecka 3: God efterlevnad av covid-19-lagen i länet

Efterlevnaden av den tillfälliga covid-19-lagen är generellt hög hos verksamhetsutövare i Örebro län är Länsstyrelsens bedömning efter den gångna veckans pandemitillsyn.

  • Länsstyrelsen har genomfört cirka 100 tillsynskontroller runt om i Örebro län. Även ett tiotal klagomål har följts upp genom digitala kontroller.

  • Kontrollerna som genomförts visar att efterlevnaden är generellt hög i länet, majoriteten har handsprit tillgängligt och en skylt som visar hur stort antal som får vistas i lokalen.

  • Länsstyrelsen har mottagit och svarat på ett hundratal frågor via samtal och via mejl. Många av frågorna rör privata sammankomster, fritidsaktiviteter, begravningsverksamhet och allmänna sammankomster.

Rapport till Regeringen

2021-vecka 3 - Länsstyrelsernas nationella uppföljning av tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen Länk till annan webbplats.

Sammanfattande nyheter om rapporternas innehåll

Länsstyrelsen i Dalarnas län, som är samordnande för Länsstyrelsernas tillsynsuppdrag av covid-19-lagen, sammanfattar varje vecka det viktigaste i den nationella rapporten till regeringen och publicerar det i en webbnyhet. Från och med tisdag 26 januari 2021, hittar du dem samlade här.

Länsstyrelsernas uppföljning för vecka 3: De flesta verksamhetsutövare följer covid-19-lagen Länk till annan webbplats.

Kontakt