Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Avstannad smittspridning men ökad frånvaro i kommunal verksamhet

Under september ökade antalet smittade av covid-19 i Örebro län, en ökning som stannande av under vecka 39. Samtidigt rapporterar några av länets kommuner att det är högre frånvaro i kommunala verksamheter på grund av sjukdom eller VAB. Detta framgår av lägesbilden som Länsstyrelsen skickat till regeringen.

Coronavår och coronasommar har nu övergått i coronahöst. Det är fortfarande mycket viktigt att vi fortsätter att hålla i och hålla ut samt håller avstånd och tvättar händerna - säger landshövding Maria Larsson.

Sammanfattning

Nedan följer en sammanfattning av veckans lägesbild över situationen i Örebro län som skickats till regeringen:

  • Sedan i slutet av augusti och fram till förra veckan ökade antalet personer som är smittade i covid-19 i Örebro län. Men under förra veckan, vecka 39, stannade ökningen av antalet fall av.
  • Länets kommuner rapporterar ett generellt stabilt och lugnt läge inom verksamheterna. Några kommuner rapporterar om högre frånvaro i olika verksamheter på grund av sjukdom eller VAB. En kommun rapporterar att personal som varit sjuka i covid-19 har svårt att återfå full kraft.

  • Flera kommuner rapporterar att de jobbar med förändringar av rutiner och information inför att det återigen blir tillåtet med besök på särskilt boende.

  • Denna vecka genomförs underhållsarbete på Billerud Korsnäs i Lindesbergs kommun. Cirka 900 arbetare gästar kommunen. Samverkan har på förhand ägt rum mellan Billerud Korsnäs, Lindesbergs kommun, Region Örebro län och Länsstyrelsen.

Kontakt