Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Maria Larsson besökte Röda korset i Lindesberg

Från vänster: Maria Larsson, Irja Gustavsson, Kia Löwenbrink och Björn Persson

I onsdags besökte landshövding Maria Larsson Röda korset i Lindesberg. Ordförande Kia Löwenbrink berättade om verksamheten och hur man stöttat utsatta under coronapandemin.

Hjälp med distribution av mat till personer i riskgrupp, tillverkning av rispåsar som kan kylas och ge svalka i hettan och tillverkning av visir till bland annat sjukvården och kriminalvården – det är några av de saker som Röda korset i Lindesberg sysslat med under våren.

Röda korset var tidigt igång med hjälp under coronapandemins framfart och när Lindesbergs kommun behövde hjälp att samordna de civila insatserna i kommunen så kom man överens med Röda korset.

– Resurserna fanns på plats och vi visste att Röda korset kunde lösa uppgiften, säger Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande i Lindesbergs kommun. I sommar har kommunen placerat 30 ungdomar som sommarjobbar i Röda korsets second hand-butik.

Stöd från E.ON – viktigt för verksamheten

Björn Persson från E.ON berättade att energiföretaget under coronapandemin delat ut ett stöd på två miljoner kronor till Röda korset i Sverige. Röda korset i Lindesberg har fått 180 000 kronor av dessa, vilket har underlättat stort för verksamheten.

– När samhällets tre viktiga aktörer; civilsamhället, näringslivet och det offentliga, samverkar så bygger vi ett starkare och tryggare samhälle. Det är Lindesberg ett tydligt bevis på, säger landshövding Maria Larsson.

Kontakt