Risk för vattenbrist i Örebro länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

140 stjärnor intar slottet

De har allt -Precision, styrka, uthållighet, snabbhet, rytm, vighet, spelförståelse, balans, vilja, vinnarskalle och lagsammanhållning. Kanske inte var och en, men tillsammans. Och de har en sak gemensamt, de har tagit SM-guld eller internationell medalj under året 2019.

Det är 140 idrottare från Örebro län som intar residenset på Örebro slott torsdagen den 5 mars för att motta diplom från landshövding Maria Larsson och Örebro läns idrottsförbunds ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson för att hyllas för sina framgångar.

­Det är lika roligt varje år då stjärnorna kommer. En del har varit här förr, andra är nya. Men det är alltid samma glädje. Hela slottet lyser upp när vi har Stjärnorna här, säger landshövding Maria Larsson.

Stjärnorna till slottet har blivit en institution för den breda idrottsfamiljen i Örebro län. I år är det sjunde gången landshövdingen och Örebro läns idrottsförbund samlar medaljörer och bjuder in för en gemensam uppvaktning.

Kriterierna för att bli inbjuden är följande:

  • Guld i elitklass eller motsvarande i svenska eller nordiska mästerskapet
  • Guld, silver eller brons på EM, VM, OS, Paralympics eller Deaflympics
  • Tävlande för en förening i Örebro län eller fast boende i Örebro län men tävlande för en annan förening.

Gemensamt för alla är att idrotten ska ingå i Riksidrottsförbundet och att mästerskapen ska vara arrangerade inom ”RF-familjen”.

Örebro läns idrottsförbund tar hjälp av alla sina distriktsförbund för att hitta alla medaljörer. Och eftersom Karlskoga och Degerfors tillhör Värmlands idrottsförbund, så får man hjälp därifrån också.

Media är naturligtvis också välkomna.

Tid: Torsdag 5 mars kl 17.00

Plats: Residensvåningen Örebro Slott, ingång i valvet mellan yttre och inre borggård.

Här är hela listan med idrottare 2019 Pdf, 135.9 kB.

Kontakt